Plant-Based-daily

Wat mag je verwachten van de cursus?

Deze cursus is opbouwend, dit wil zeggen dat deze begint bij een aantal
basistechnieken en daarna uitgroeit tot het maken van mooie, soms zelfs
restaurant-waardige gerechten.

Afhankelijk van de kookkennis doorloopt men de cursus in eigen tempo waarbij de minder ervaren cursist af en toe nog dingen extra kan oefenen en de ervaren cursist sneller door de cursus heen loopt.
Dit maakt deze cursus uniek. Op locatie is er tweemaal per jaar een plant-based kookclinic, waarbij gastchefs aanwezig zullen zijn.

Om deze cursus te starten is een basis van ingrediënten nodig en apparatuur en gereedschap om
mee aan de slag te gaan. Verder kun je in de bibliotheek het een en ander terugvinden om kennis te
verrijken. Hierin vind je ook actualiteiten over de eiwittransitie die puur informatief zijn.

Mungbonenbrood

Modules

De lessen zijn in modules ingedeeld.
In totaal zijn er 10 modules.

Iedere module start met:

Een module kan gaan over een techniek,
een productgroep of een kookstijl.

1.0 Snijoefeningen met diverse vormen

1.1 Basispickle, een zoetzuur die vele toepassingen kent

1.2 Tomatenceviche met fijne groenten, aardbeien en verse kruiden met een sneeuw van macadamia

1.3 Geroosterde bloemkool met diverse groenten en Thai red cashewcurrysaus

1.4 Salade met belugalinzen, courgettespiralen, geroosterde zoete aardappel en een veganaise van avocado

2.1 Tofu maken, rijk geïllustreerd

2.2 Tofu met gember, oesterzwammen en tamari

2.3 Zoetzure dupuylinzen met spinazie, doperwten, tofu en bundelzwammen

2.4 Streetsalad met humus van tuinboon, eigengemaakte citroenharissa en little gems

2.5 Edamamé met quinoa, gekonfijte rode ui en een cracker van lijnzaad

2.6 Geroosterde kikkererwten met spitskool en wortel

2.7 Mungbonenbrood met eigengemaakte plant-based crème fraîche en kaviaar van framboos

2.8 Kitchary, een Ayurvedisch gerecht

2.9 Witte biet gevuld met linzen, rode biet en lupinebonen



3.1 Spruitenstamppot met oesterzwamsateetjes en eigengemaakte satésaus (aardappel)

3.2 Gevulde aubergines met tabouleh en plant-based yoghurt-tahinsaus

3.3 Tahinrecept

3.4 Tomatensalade van diverse soorten tomaten en zuurdesembrood

3.5 Speciale aardappelsalade met gegrilde paprika

3.6 Flammkuchen met tomaat, paprika aubergine en witte ui

3.7 Lauwwarme auberginesalade met ijsbergsla, vegan kipreepjes en muntsaus

Module 4

4.1 Pistachemelk

4.2 Pistachesorbetijs

4.3 Amandelmelk

4.4 Smoothie van amandelmelk, banaan en espresso

4.5 Cashewnotenchocomelk

4.6 Macadamiamelk

4.7 Frozen smoothie macadamiamelk, framboos en mango

Module 5

5.1 Gevulde flespompoen, een feestelijk gerecht

5.2 Pompoengerecht met zoetzuur van pompoen, risotto van pompoen, geroosterde pompoen en een crisp van pompoen

5.3 Geroosterde wortelsoorten met passievruchten en witlof

5.4 Spiralen van rode biet, zoete aardappel en courgette met een wortelveganaise en 2 soorten dressings

5.5 Pompoengembersoep met courgette en limoen

5.6 Risotto van schorseneer en koffie,zoetzure tartaar van aardpeer

Module 6

6.1 Giardiniera, de Italiaanse tuinpot, een genot om van te eten

6.2 Kimchi paksoi

6.3 Kimchi rode kool

6.4 Kimchi met een mousseline van aardappel

6.5 Gefermenteerde chilipepers

6.6 Gemberbug

6.7 Siroop van flespompoen

6.8 Tepache, gefermenteerde ananasschillen

6.9 No waste fruit drank

6.10 Waterkefir

6.11 Kombucha

7.1 Speltsalade

7.2 Paella van gort en zwarte rijst

7.3 Quinoabowl

7.4 Risotto rode biet, espuma van biet en rode ui

7.5 Groentenbiryani een feestmaal

7.6 Boekweit met spitskool en puree van knolselderij

Module 8

8.1 Oliën, dille olie, basilicumolie, bieslookolie, rozemarijnolie, kurkumaolie, vadouvanolie

8.2 Veganaises, op basis van aqua faba en op basis van sojamelk

8.3 Klassieke variaties op veganaises, remouladesaus, tartaarsaus, mosterd

8.4 Crèmes, kurkumacrème, basilicumcrème

8.5 Smaakzout: paddenstoelenzout en zeewierzout

8.6 Tapiocacrackers met uitleg

Module 9

9.1 Mangosalsa, tartaar van gerookte rode biet, korianderveganaise, citroen en citroensuiker

9.2 Citroensuiker

9.3 Sinaasappelfond, quinoa, geroosterde gele biet en gebrande pomelo

9.4 Cheesecake met citruscashew

9.5 Chocolade-hazelnootcrème met sinaasappel en kletskoppen

9.6 Gekaramelliseerde ananas met zwarte peper en ananasroomijs

9.7 Citroenolie

9.8 Bloedsinaasappelcrème van silken tofu

Module 10

10.1 Tartaar van knolselderij

10.2 Zeewierzout en uitleg over zeewieren. Uitleg over het maken van kaviaar

10.3 Mangokaviaar

10.4 Frambozenkaviaar

10.5 Raviolis van paddenstoelen

10.6 Raviolis van rode ui met espuma van pompoen

10.7 Espuma van flespompoen

10.8 Frituren van rijstvel met uitleg over de techniek van frituren

10.9 Gefrituurde rijstvellen met cajun, prei en luxe crème van aardappel

10.10 Groenten in tempurabeslag

10.11 Karaage van jackfruit

10.12 Introductie eenvoudig kaasmaken met een recept van cashewkaas

tijdelijke intro-korting

Oorspronkelijke prijs was: €349.00.Huidige prijs is: €295.00.
Incl. BTW
Dit zijn eenmalige kosten, de cursus blijft onbeperkt beschikbaar
  • Opbouw 10 modules
  • Recepten 142
  • Duur Gemiddeld 2-3 maanden
  • Cursus niveau Beginner tot gevorderd

Extra's!!!!

gratis

Na aanschaf,

wordt de cursus herhaaldelijk aangevuld met nieuwe recepturen, nieuwigheden op gebied van de eiwittransitie en nieuw beeldmateriaal, dit is uniek aan deze cursus. 

We hebben hiervoor gekozen om jou te blijven enthousiasmeren en ook te belonen voor jouw inzet in de keuken.
Deze aanvullingen en vernieuwingen van de cursus zijn gratis.

plant-based-nieuwLRC-1637

tijdelijke intro-korting

Oorspronkelijke prijs was: €349.00.Huidige prijs is: €295.00.
Incl. BTW
Dit zijn eenmalige kosten, de cursus blijft onbeperkt beschikbaar
  • Recepten 142
  • Extra Maandelijks recept per mail

Ja, ik wil het gratis recept per mail!