Deze cursus is opbouwend, dit wil zeggen dat deze begint bij een aantal
basistechnieken en daarna uitgroeit tot het maken van mooie, soms zelfs
restaurant-waardige gerechten.
Om deze cursus te starten is een basis van ingrediënten nodig en apparatuur en gereedschap om
mee aan de slag te gaan. Verder kun je in de bibliotheek het een en ander terugvinden om kennis te
verrijken. Hierin vind je ook actualiteiten over de eiwittransitie die puur informatief zijn.
De lessen zijn in modules ingedeeld.
In totaal zijn er 10 modules.
Iedere module start met:
Een module kan gaan over een techniek,
een productgroep of een kookstijl.
1.0 Snijoefeningen met diverse vormen
1.1 Basispickle, een zoetzuur die vele toepassingen kent
1.2 Tomatenceviche met fijne groenten, aardbeien en verse kruiden met een sneeuw van macadamia
1.3 Geroosterde bloemkool met diverse groenten en Thai red cashewcurrysaus
1.4 Salade met belugalinzen, courgettespiralen, geroosterde zoete aardappel en een veganaise van avocado
2.1 Tofu maken, rijk geïllustreerd
2.2 Tofu met gember, oesterzwammen en tamari
2.3 Zoetzure dupuylinzen met spinazie, doperwten, tofu en bundelzwammen
2.4 Streetsalad met humus van tuinboon, eigengemaakte citroenharissa en little gems
2.5 Edamamé met quinoa, gekonfijte rode ui en een cracker van lijnzaad
2.6 Geroosterde kikkererwten met spitskool en wortel
2.7 Mungbonenbrood met eigengemaakte plant-based crème fraîche en kaviaar van framboos
2.8 Kitchary, een Ayurvedisch gerecht
2.9 Witte biet gevuld met linzen, rode biet en lupinebonen
3.1 Spruitenstamppot met oesterzwamsateetjes en eigengemaakte satésaus (aardappel)
3.2 Gevulde aubergines met tabouleh en plant-based yoghurt-tahinsaus
3.3 Tahinrecept
3.4 Tomatensalade van diverse soorten tomaten en zuurdesembrood
3.5 Speciale aardappelsalade met gegrilde paprika
3.6 Flammkuchen met tomaat, paprika aubergine en witte ui
3.7 Lauwwarme auberginesalade met ijsbergsla, vegan kipreepjes en muntsaus
4.1 Pistachemelk
4.2 Pistachesorbetijs
4.3 Amandelmelk
4.4 Smoothie van amandelmelk, banaan en espresso
4.5 Cashewnotenchocomelk
4.6 Macadamiamelk
4.7 Frozen smoothie macadamiamelk, framboos en mango
5.1 Gevulde flespompoen, een feestelijk gerecht
5.2 Pompoengerecht met zoetzuur van pompoen, risotto van pompoen, geroosterde pompoen en een crisp van pompoen
5.3 Geroosterde wortelsoorten met passievruchten en witlof
5.4 Spiralen van rode biet, zoete aardappel en courgette met een wortelveganaise en 2 soorten dressings
5.5 Pompoengembersoep met courgette en limoen
5.6 Risotto van schorseneer en koffie,zoetzure tartaar van aardpeer
6.1 Giardiniera, de Italiaanse tuinpot, een genot om van te eten
6.2 Kimchi paksoi
6.3 Kimchi rode kool
6.4 Kimchi met een mousseline van aardappel
6.5 Gefermenteerde chilipepers
6.6 Gemberbug
6.7 Siroop van flespompoen
6.8 Tepache, gefermenteerde ananasschillen
6.9 No waste fruit drank
6.10 Waterkefir
6.11 Kombucha
7.1 Speltsalade
7.2 Paella van gort en zwarte rijst
7.3 Quinoabowl
7.4 Risotto rode biet, espuma van biet en rode ui
7.5 Groentenbiryani een feestmaal
7.6 Boekweit met spitskool en puree van knolselderij
8.1 Oliën, dille olie, basilicumolie, bieslookolie, rozemarijnolie, kurkumaolie, vadouvanolie
8.2 Veganaises, op basis van aqua faba en op basis van sojamelk
8.3 Klassieke variaties op veganaises, remouladesaus, tartaarsaus, mosterd
8.4 Crèmes, kurkumacrème, basilicumcrème
8.5 Smaakzout: paddenstoelenzout en zeewierzout
8.6 Tapiocacrackers met uitleg
9.1 Mangosalsa, tartaar van gerookte rode biet, korianderveganaise, citroen en citroensuiker
9.2 Citroensuiker
9.3 Sinaasappelfond, quinoa, geroosterde gele biet en gebrande pomelo
9.4 Cheesecake met citruscashew
9.5 Chocolade-hazelnootcrème met sinaasappel en kletskoppen
9.6 Gekaramelliseerde ananas met zwarte peper en ananasroomijs
9.7 Citroenolie
9.8 Bloedsinaasappelcrème van silken tofu
10.1 Tartaar van knolselderij
10.2 Zeewierzout en uitleg over zeewieren. Uitleg over het maken van kaviaar
10.3 Mangokaviaar
10.4 Frambozenkaviaar
10.5 Raviolis van paddenstoelen
10.6 Raviolis van rode ui met espuma van pompoen
10.7 Espuma van flespompoen
10.8 Frituren van rijstvel met uitleg over de techniek van frituren
10.9 Gefrituurde rijstvellen met cajun, prei en luxe crème van aardappel
10.10 Groenten in tempurabeslag
10.11 Karaage van jackfruit
10.12 Introductie eenvoudig kaasmaken met een recept van cashewkaas
tijdelijke intro-korting
Na aanschaf,
We hebben hiervoor gekozen om jou te blijven enthousiasmeren en ook te belonen voor jouw inzet in de keuken.
Deze aanvullingen en vernieuwingen van de cursus zijn gratis.
tijdelijke intro-korting
Copyright © 2024 Yuba Plantbased Education. All Rights Reserved. Design & Development: kognac.nl