1.3 Geroosterde bloemkool met diverse groenten en thai red cashewcurrysaus

Geroosterde bloemkool met diverse groenten en thai red cashewcurrysaus

Benodigdheden Koksmes Plank Oven Ovenschaal Blender (highspeed) Dunschiller Maatbeker Eetlepel Grote kookpan Steelpan   Ingrediënten 4 stengels bleekselderij 1 hele biologische bloemkool gesneden groente die je over hebt van het oefenen 4 takjes peterselie, fijngehakt 300 gram geweekte cashewnoten (200 gram droog) 1 el gistvlokken 1 teentje knoflook, fijngehakt 1 tl Thai red currypoeder van […]

1.2 Tomatenceviche met fijne groenten, aardbeien en verse kruiden sneeuw van macadamianoot

Tomatenceviche met fijne groenten, aardbeien en verse kruiden sneeuw van macadamianoot

Benodigdheden Plank Koksmes Kommetjes Mandoline, optioneel Microplane rasp Plasticfolie Bakjes 4 platte borden Ingrediënten 2 stevige vleestomaten Aardbeien wanneer deze in het seizoen zijn Brunoise van ½ winterwortel Brunoise van ½ courgette Halve ringen van 1 rode ui 4 takjes dille 4 takjes basilicum 8 macadamianoten Afgekoelde basispickle  (zie recept 1.1) Extra vergine olijfolie Zwarte […]

1.1 Basisrecept Pickle

Dit recept begint met het maken van een zoetzure vloeistof, een zogenaamde pickle-vloeistof. Benodigdheden Maatbeker Weegschaal Pan Houten lepel Weckpot met klemdeksel Ingrediënten Het volgende recept is een 1-2-3 recept, dit houdt in dat er  1 deel suiker, 2 delen azijn en 3 delen water gebruikt worden.1 el zout maakt deze pickle op smaak.Welke suiker […]

1.0 Keukentechnieken voor de plant-based keuken

Algemeen De plant-based keuken is een keuken waarin voorbereiding erg belangrijk is, de zogenaamde mis-en-place. Hiervoor zijn een aantal technieken nodig die je in deze cursus leert. Deze technieken zijn onder andere: snijden van plantaardige producten, weken van noten, zaden of peulvruchten, fermenteren van diverse producten, invriezen of roken Het leren van de juiste techniek […]