10.2 Zeewierzout

Benodigdheden  Oven of dehydrator Ovenschaal bij de oven Koffiemolen Kom Keukenpapier Glazen potje met schroefdeksel Ingrediënten 150 g verse zeesla of ander zeewier grof zeezout of Himalaya zout Technieken Drogen Blenderen Bereidingswijze Bij zeewieren is het zo dat deze al wat zout bevatten. Door ze te drogen versterkt dit. Leg het verse zeewier in water […]

10.1 Tartaar van knolselderij

Het volgende recept wordt gemaakt in twee fases.De knolselderijvlokken die uiteindelijk ontstaan, lijken op het vis- of krabvlees. Door toevoeging van verschillende producten uit de zee, krijgt het gerecht een “zee-achtige” smaak. Je kunt de knolselderijflakes verder op smaak brengen met ingrediënten die je gewoonlijk gebruikt voor een tartaar van verse vis of krab. Welke […]

10.0 Chefs module

Het koken van plantaardige gerechten is voor veel chefs een uitdaging, waarbij de mate van succes kan verschillen. Het vereist namelijk creativiteit en kennis van verschillende technieken om een goed en verrassend resultaat te behalen. Er zijn verschillende technieken die gebruikt kunnen worden bij de bereiding van plantaardige producten. Naast de klassieke bereidingstechnieken zoals stomen, […]