2.9 Witte biet gevuld met BOON linzen en een salade van rode biet en BOON lupine
Benodigdheden Oven Ovenschaal Aluminiumfolie Schilmesje Steelpan meloenbolletjeslepel Spiraalsnijder of juliënnesnijder Ingrediënten voor 1 brood 1 doosje lupine 1 doosje linzen in kruidige tomatensaus 1 verse dikke rode biet 2 verse dikke witte bieten (eventueel gele biet, chioggia biet of rode biet) Sushiazijn Olijfolie 1 citroen, sap en rasp Franse mosterd Peper Zou Bereidingswijze Open de […]
2.8 Kitchary – een Ayurvedisch gerecht
Benodigdheden Grote maatbeker Pan met dikke bodem en deksel Houten lepel Zeef Ingrediënten 300 g geweekte gespleten gele mungbonen (spoel goed af voor gebruik) 1 klein stukje zeewier 1 liter groentebouillon 3 el kokosolie 1,5 tl komijnzaad 1,5 tl venkelzaad 1 tl fenegriek 1 tl asafoetida 0,5 tl zwart mosterdzaad 1 el gember in microbrunoise […]
2.7 Mungbonenbrood crème fraîche en kaviaar van framboos
Mungbonenbrood Benodigdheden Bakpapier Aluminiumfolie Kommen Maatbeker Weegschaal Ingrediënten voor 1 brood 250 g hele mungbonen, 24 uur geweekt 120 ml water, lauw en niet alles hoeft gebruikt te worden 2 el olijfolie ½ tl asafoetida 1 tl rozemarijn ½ tl palmsuiker 1 tl bicarbonaat 4 el citroensap 1 tl zout Sesamzaad Bereidingswijze Nadat de mungbonen […]
2.6 Geroosterde kikkererwten met spitskool en wortel
Benodigdheden Koekenpannen (2) Grote soeppan Schuimspaan Ovenschaal Dunschiller Plank Mes Pannetje met dikke bodem om te frituren Kwastje Kommetje Ingrediënten 1 bos bospeen 2 blikjes kikkererwten 2 spitskolen Tamari Donkere agavesiroop Olijfolie Vadouvan-kruiden Pinda-olie of andere olie om in te frituren en te bakken Peper Zout Bereidingswijze Zet de oven aan op 180 °C. Maak […]
2.5 Edamamé met quinoa, gekonfijte rode ui, cracker van lijnzaad
Crackers van lijnzaad Benodigdheden gehele recept Kookpan Zeef Weegschaal Maatbeker Grote kom Kleine kom Droogoven of oven Bakblik met siliconensheet Foodprocessor Koffiemolen of nutribullet Plank Mes Dunschiller Siliconen spatel Ovenschaal Oven Mes Pannetje Ingrediënten Begin met de crackers, vanwege de droogtijd. 120 g bospeen in kleine stukjes 40 g rode ui in kleine stukjes 75 […]
2.4 Streetsalad Humus van tuinboon met citroenharissa en little gems
Benodigdheden Foodprocessor Spatel Kookpan, middelgroot Zeef IJswater Knoflookpers Highspeed-blender Kaasdoek Ovenschaal Blender Ingrediënten voor een schaal (13-14 stuks) 300 g diepvriestuinbonen (of verse) 100 g tahini ½ tl komijnpoeder 2 teentjes knoflook, geperst Peper Zout 2 little gems Zonnebloempitten Groene kruidenolie 25 g munt 25 g platte peterselie 25 g basilicum 300 ml druivenpitolie Citroenharissa […]
2.3 Zoetzure dupuylinzen met spinazie, doperwten en tofu
Benodigdheden 1 kookpan 1 wokpan 1 koekenpan Klein steelpannetje Plank Koksmes Zeef Kommen Ingrediënten voor 4 porties 200 g dupuylinzen, 1 nacht geweekt, ze mogen ook gerust uit blik zijn, neem dan wel de biologische variant 50 ml sushi-azijn Sap en rasp van 1 limoen 20 ml mirin 600 g spinazie 200 g diepvriesdoperwten 200 […]
2.2 A Geïnfuseerde tamari
Geïnfuseerde tamari Tamari is een natuurlijk gebrouwen sojasaus die van toegevoegde waarde is voor je gezondheid.Het infuseren is niet per se nodig om het vorige recept te doen slagen. Wanneer je het wil uitproberen dan volgt hieronder het recept. Maak deze tamari wanneer je daar zin in hebt, je zult versteld staan van de smaak. […]
2.2 Tofu met gember en oesterzwammen
Benodigdheden Koekenpan Koksmes Kommen Plank Plasticfolie Vergiet Ingrediënten voor 4 porties 300 g tofu 4 cm gember, biologisch 500 g oesterzwam 4 el tamari ( voor geïnfuseerde tamari zie recept 2A, begin 2 weken van tevoren) 2 el agavesiroop 4-5 el olijfolie 1 limoen, rasp en sap 1 rode peper, zaadjes eruit 1 tl kipkruiden […]
2.1 Tofu
Benodigdheden Grote maatbeker van 2 liter Grote pan met dikke bodem Notenzak Blender (een highspeed-blender is het beste) Citruspers Houten lepel Siliconen spatel Neteldoek Zwaar gewicht (een zware kom bijvoorbeeld) Grote zeef Tofupers wanneer je deze hebt Ingrediënten voor 1 portie 300 g droge sojabonen Water om te weken en blenderen Water bij de bereiding, […]