3.7 Salade met aubergine, ijsbergsla, vegan kipreepjes en muntsaus

Dit is een groter recept voor 7-10 personen, perfect voor bij een BBQ. Maak dit recept ook gerust voor 2-4 personen neem dan 1-2 aubergines en de kleinste verpakking vegan kipreepjes.  Maak dezelfde hoeveelheid muntsaus en bewaar eventueel voor een andere salade. De baharatolie kan ook bewaard worden dus maak gerust deze hoeveelheid en bak […]

3.6 Kleine Flammkuchen met tomaat, paprika, aubergine en en witte ui

Kleine Flammkuchen met tomaat, paprika, aubergine en en witte ui

Benodigdheden Weegschaal Keukenmachine Kom Deeghaak Maatbeker Plasticfolie Knoflookpers Ovenschaal Blender of staafmixer Deegroller Steelpan Ingrediëntenvoor 8 kleine flammkuchen, verdubbel de receptuur indien nodig 350 tarwebloem (bij speltbloem voeg dan 1 g gist extra toe) 2 tl olijfolie 5 g gist (bij speltbloem 6 g) 210 ml lauw water 1 tl zout Saus: 4 grote tomaten […]

3.5 Aardappelsalade met gegrilde paprika

Dit recept is heel lekker bij BBQ’s maar ook heerlijk als lunchgerecht, het is een favoriet van YUBA.   Benodigdheden Kookpan Zeef schuimspaan Plank Mes Evt. mandoline Ingrediënten 4 personen 4 grote of 8 kleine vastkokende aardappelen 150 gr vegan mayonaise 100 gr vegan zure room 2-3 augurken, zoetzuur in kleine blokjes 2 sjalotten, fijngehakt 2 […]

3.4 Tomatensalade van diverse soorten tomaten en zuurdesembrood

Een midzomers gerecht van verschillende soorten tomaten. Benodigdheden Plank Mes Maatbeker Plasticfolie Ingrediënten De marinade 60 ml limoensap 60 ml sinaasappelsap 60 ml olijfolie 40 ml sushiazijn (of basispickel) 1 zoete witte ui, in halve dunne ringen 2 el kappertjes 3 takjes basilicum, blaadjes in reepjes gesneden Ingrediënten voor 4 personen Zoek de mooiste tomaten […]

3.3 Tahin

Tahin

Tahin kan vrij makkelijk zelf gemaakt worden. Benodigdheden Foodprocessor Koekenpan Spatel Schone glazen pot Ingrediënten 200 gr wit of zwart sesamzaad 4-6 el olijfolie of neutrale olie ½ tl zout Bereidingswijze Zet de koekenpan op het vuur en verwarm deze. Voeg de sesamzaden toe en beweeg de pan zodat de zaden gelijkmatig kunnen roosteren. Werk […]

3.2 Gevulde aubergines met tabouleh en plantaardige yoghurt-tahinsaus

Gevulde aubergines met tabouleh en plantaardige yoghurt-tahinsaus

Benodigdheden 4 personen Plank Mes Schilmes Ovenschaal Grote platte bak Kommetjes Weegschaal Maatbeker Kwastje Ingrediënten 2 teentjes knoflook, uitgeperst 1 tl komijnpoeder ½ tl chilipoeder 2 tl paprikapoeder 150 ml olijfolie p en z uit de molen 2 aubergine voor 4 personen 200 gram fijne bulgur bosje verse koriander klein bosje verse munt bosje verse […]

3.1 Spruitenstamppot met oesterzwamsateetjes

Spruitenstamppot met oesterzwamsateetjes

Benodigdheden Sateetjes Saté prikkers Kom Kom voor de satesaus Plastic huishoudfolie Mes Plank Garde Steelpan Grillpan Ingrediënten Sateetjes van oesterzwam Let op: marineertijd van de oesterzwammen ongeveer 2 uur 3 doosjes oesterzwammen van 150 gr 1 dikke witte ui, gesnipperd 1 rode peper, zaadjes eruit en in stukjes 5 cm gember in fijne stukjes 2 […]

3.0 Aardappel, tomaat, aubergine en paprika

3.0 Aardappel, tomaat, aubergine en paprika

Deze module gaat over de nachtschadefamilie. De nachtschadefamilie ontleent zijn naam aan het nachtelijk geuren van de bloemen en de schade die ze kunnen veroorzaken wanneer je ze teveel eet. De nachtschadefamilie heeft toxinen, de zogenaamde alkaloïden en nicotinen.De alkaloïden zijn verdedigingsmiddelen van deze plantenfamilie tegen natuurlijke vijanden en geeft bittere of scherpe smaken af.De […]