4.7 Frozen smoothie macadamiamelk met framboos en mango

Frozen smoothie macadamiamelk met framboos en mango

Het nu volgende recept is een heerlijk koude drank om van te genieten, lepel hem uit of drink eraan. Deze drank is zeer geschikt als lichte lunch bij mooi weer. Benodigdheden Blender of nutribulletKleine plankMesje Ingrediënten voor 2 glazen 100 g bevroren frambozen 1 mango in stukjes, bevroren ½ rijpe banaan 400 ml macadamiamelk Optioneel […]

4.6 Macadamiamelk

Macadamiamelk

Macadamianoten zijn niet goedkoop, vooral de rauwe, onbewerkte en biologische variant. De melk die je ervan maakt is erg smaakvol. Macadamianoten hoeven niet persé geweekt te worden. Ze bevatten van nature het meeste vet van alle noten. Ze bevatten vit B, magnesium en koper. Ze hebben dus een gezondheidsvoordeel maar het hoge vetgehalte maakt het […]

4.5 Cashewnotenchocomelk

Cashewnotenchocomelk

Benodigdheden Highspeedblender of soortgelijk Maatbeker Ingrediënten 200 g cashewnoten Water om te weken 20 g lijnzaad 25 g cacaopoeder 150 g johannesbroodsiroop of donkere agavesiroop 750 ml water 2 pitloze dadels Snufje zout Chocoladepoeder of cacaopoeder Bereidingswijze Week de cashewnoten minstens 6-8 uur of gedurende een nacht. Spoel na het weken de noten goed af, […]

4.4 Smoothie van amandelmelk, banaan en espresso

Smoothie van amandelmelk, banaan en espresso

Amandelmelk is van nature wat smaakvoller dan de pistachemelk, hij is lichtzoet. Amandelmelk heeft gezondheidsvoordelen omdat het rijk is aan vitamine E, calcium en magnesium. Het bevat geen lactose en cholesterol. De smaak is nootachtig en kan in diverse recepturen gebruikt worden maar is gekoeld ook heerlijk om te drinken. Benodigdheden Blender Maatbeker Mes Plank […]

4.3 Amandelmelk

Amandelmelk

Amandelmelk is van nature wat smaakvoller dan de pistachemelk, hij is lichtzoet. Amandelmelk heeft gezondheidsvoordelen omdat het rijk is aan vitamine E, calcium en magnesium. Het bevat geen lactose en cholesterol. De smaak is nootachtig en kan in diverse recepturen gebruikt worden maar is gekoeld ook heerlijk om te drinken. Benodigdheden Highspeedblender of soortgelijk Notenzak […]

4.2 Pistache sorbetijs

Pistache sorbetijs

Voordat het ijs gemaakt wordt moet de melk goed gekoeld zijn. Het gebruik van de pulp van de pistachenoten om het ijs dikte te geven kan niet vervangen worden door de pistachemelk niet te zeven. Benodigdheden Ijsmachine, heeft de voorkeur Plastic bak met vork als alternatief Staafmixer Plank Mes Maatbeker Lepel   Ingrediënten 500 ml […]

4.1 Pistachemelk

Pistachemelk, de groene melk, wordt gemaakt van pistachenoten die uit de harde schil zijn gehaald. We gebruiken liefst onbewerkte noten van biologische afkomst. Omdat ze alleen uit de schil zijn gehaald en verder geen bewerking hebben gehad noemen we deze noten rauw. Rauwe pistachenoten vind je in de supermarkt in het schap voor speciale biologische […]

4.0 Plant-based melk

Plant-based melk

In deze module gaan we dieper in op plant-based melk, een alternatief voor melk van dieren. Je leert hoe je je eigen plant-based melkvervangers kunt maken van diverse noten. Plant-based melk wordt gemaakt op basis, van bij voorkeur, biologische onbewerkte noten of zaden. Deze onbewerkte noten en zaden noemt men ook wel rauwe noten en […]