9.8 Bloedsinaasappel crème van silken tofu

Bloedsinaasappel crème van silken tofu

Ingrediënten 250 g bloedsinaasappelsap 1 doosje silken tofu 2 g johannesbroodpitmeel 150 g suiker 20 g pectine 150 g kokosolie Geraspte schil van 1 bloedsinaasappel Bereidingswijze Het volgende is zeer belangrijk, pectine is een echte klontjesvormer en op deze manier heb je daar minder last van. Meng de suiker en de pectine, voeg dit samen […]

9.7 Citroenolie

Citroenolie

Citroenolie, gemaakt van verse citroenschil, is een veelzijdige olie die heerlijk smaakt in verschillende gerechten. In de schil van de citroen zitten etherische oliën en om de smaak hiervan in de olie te krijgen, wordt de olie tweemaal gegaard in een vacuümzak en tweemaal afgekoeld. Hoewel dit proces herhaald kan worden, is de ervaring bij […]

9.6 Gekaramelliseerde ananas met zwarte peper en ananasroomijs

Gekaramelliseerde ananas met zwarte peper en ananasroomijs

Benodigdheden Kookpan Koekenpan Spatel Plank Koksmes Scherp schilmes Ingrediënten 1 ananas Rietsuikersiroop van 400 gr rietsuiker en 600 gr water 2 steranijs 25 g plantaardige boter Zwarte peper Zout Bereidingswijze ananassen Begin met het verwijderen van de wortelaanzet en de kruin van de ananas.  Vervolgens schil je de ananas en snijd je de ananas in […]

9.5 Chocolade-hazelnootcrème met sinaasappel en kletskoppen

Chocolade-hazelnootcrème met sinaasappel en kletskoppen

Benodigdheden Ovenschaal Bakpapier Highspeedblender of soortgelijk Lege schone jampot Siliconen spatel Schilmesje Plank Theedoek Ingrediënten deeg 450 g hazelnoten zonder bruine velletjes 2 g zout 125 g plant-based melkchocolade 50 g 70% pure chocolade of plant based pure chocolade 1 vanillepeul Bereidingswijze chocolade-hazelnootcrème Warm de oven voor op 175°C. Leg het papier in de ovenschaal […]

9.4 Cheesecake met citruscashew

Benodigdheden Foodprocessor Spatel Ingrediënten deeg 150 g cashewnoten 100 g gemengde ongezouten noten en/of zaden 160 g dadels zonder pit ½ tl zout 25 ml heet water Dit recept hebben we met veel plezier uitgebreid getest, iedere keer opnieuw! Het is een heerlijk recept, geniet ervan. Bereidingswijze Maal de noten voor de bodem in de […]

9.3 Sinaasappelfond, quinoa, geroosterde gele biet, gebrande pomelo

Sinaasappelfond, quinoa, geroosterde gele biet, gebrande pomelo

Sinaasappelfond Benodigdheden Plank Mes Koekenpan Steelpan Staafmixer Kommen Weegschaal Maatbeker Knijpflesje Torch of andere brander Oven Schilmesje Ovenschaal Aluminiumfolie Ingrediënten sinaasappelfond 500 ml sinaasappelsap 25 ml geconcentreerde groente fond 80 g koude plant-based boter of kokosolie Optioneel zestes van 1 bio sinaasappel Peper Zout Bereidingswijze Verwarm het sinaasappelsap met de fond op middelhoog vuur, laat […]

9.2 Citroensuiker

Citroensuiker

Citroensuiker is een geweldig dankbare smaakmaker om op de plank te hebben staan. Je kunt het zowel bij hartige als zoete gerechten gebruiken. Het is wat werk maar het loont de moeite. Benodigdheden Voedseldroger of oven met een juiste temperatuur van 70 graden Pan om siroop te maken Weegschaal Maatbeker Houten lepel Schaal Plank Mes […]

9.0 Citrusfruit, ananas en mango

Citrusfruit, ananas en mango

In deze module wordt aandacht besteed aan citrusvruchten en verschillende tropische vruchten. Bij Yuba beschouwen we citrusvruchten als een uiterst belangrijke fruitgroep die onmisbaar is in de keuken. Citrusvruchten hebben typische kenmerken die vanzelfsprekend zijn, zoals de smaak, de opbouw van de vrucht, de schil en de geur van de schil. De schil zorgt ervoor […]