Dit recept begint met het maken van een zoetzure vloeistof, een zogenaamde pickle-vloeistof.
Benodigdheden
- Maatbeker
- Weegschaal
- Pan
- Houten lepel
- Weckpot met klemdeksel
Ingrediënten
Het volgende recept is een 1-2-3 recept, dit houdt in dat er 1 deel suiker, 2 delen azijn en 3 delen water gebruikt worden.
1 el zout maakt deze pickle op smaak.
Welke suiker en welke azijn bepaal je zelf.
Suiker mag zijn, bruine suiker, witte suiker, kokosbloesemsuiker of agave.
Azijn mag zijn, rijstazijn, smaakazijn (bijv. frambozen of vlierbloesem), inmaakazijn, natuurazijn, appelciderazijn enz.
Het recept ziet er dan zo uit:
- 100 gram suiker
- 200 gram azijn
- 300 gram water
- 1 el zout
- De groente die je gesneden hebt voor deze module
Sushiazijn is een aparte soort, deze bevat al suiker en zout.
Je kunt aan de pickle ook pepers toevoegen of stukjes fruit, kruiden en specerijen.
Dus maak een pickle naar jouw eigen smaak.
Bereidingswijze
Breng alle ingrediënten kort aan de kook, de suiker en het zout moet opgelost zijn, laat het geheel daarna afkoelen of gebruik dit meteen.
Varieer met de gesneden groenten, doe deze in een inmaakglas met klemdeksel en doe de rubber om de rand van het deksel. Je kunt ook schone jampotten gebruiken.
Overgiet de groenten met de hete pickle, laat deze daarna minimaal 24 uur marineren.
In de koelkast is dit tot 3 weken houdbaar, let op!! door temperatuurswisselingen in de koelkast kunnen houdbaarheid en smaak beïnvloed worden.