Benodigdheden
- Plank
- Koksmes
- Kommetjes
- Mandoline, optioneel
- Microplane rasp
- Plasticfolie
- Bakjes
- 4 platte borden
Ingrediënten
- 2 stevige vleestomaten
- Aardbeien wanneer deze in het seizoen zijn
- Brunoise van ½ winterwortel
- Brunoise van ½ courgette
- Halve ringen van 1 rode ui
- 4 takjes dille
- 4 takjes basilicum
- 8 macadamianoten
- Afgekoelde basispickle (zie recept 1.1)
- Extra vergine olijfolie
- Zwarte peper uit de molen
- Himalaya zout uit de molen
Bereidingswijze:
- Snijd hele dunne schijven van de tomaten op een mandoline of met een zeer scherp mes.
- Neem 4 borden en verdeel de tomatenschijven over de vier borden.
- Bestrijk de tomatenschijven met een kwastje met basispickle, dek af met plasticfolie en zet ze koud weg.
- Leg de andere groenten in een bakje en druppel er 1-2 el basispickle overheen.
- Druppel er daarna 2 el olijfolie overheen en maak op smaak met zwarte peper.
- Snijd de aardbeien in dunne plakjes.
- Haal de dilletopjes van de takjes en hak fijn. Haal de basilicumblaadjes van de takjes, leg ze op elkaar, rol ze strak op en snijd er hele fijne stukjes van, hierdoor ontstaan er fijne reepjes.
- Rasp de macadamianoten tot een sneeuw op de microplane rasp. Heb je geen microplane rasp hak ze dan superfijn of laat ze weg.
Bordopmaak:
- Neem de borden, haal het plastic van de tomaten.
- Garneer zoals op de foto, stap voor stap, de tomaten met de andere ingrediënten, druppel er nog wat olijfolie en pickle overheen naar eigen smaak en garneer als laatste met de sneeuw van macadamia.
Optie: wanneer je ze nog hebt, frituur de blokjes aardappel van de snijtechniek oefening in een kleine steelpan met pindaolie goudbruin. Bestrooi ze met zout en laat ze afkoelen. Verdeel ze over de borden.