Benodigdheden

  • Koksmes
  • Plank
  • Oven
  • Ovenschaal
  • Blender (highspeed)
  • Dunschiller
  • Maatbeker
  • Eetlepel
  • Grote kookpan
  • Steelpan  

Ingrediënten

  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 hele biologische bloemkool
  • gesneden groente die je over hebt van het oefenen
  • 4 takjes peterselie, fijngehakt
  • 300 gram geweekte cashewnoten (200 gram droog)
  • 1 el gistvlokken
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 tl Thai red currypoeder van Jonnie Boer
  • Olijfolie
  • 130 ml heet water
  • Zout
  • Peper naar keuze

    Bijzonderheden:

    – Weektijd cashewnoten 6-12 uur
    – 200 gram noten wordt 300 gram geweekte noten.

Bereidingswijze:

  1. Was de bloemkool en de bleekselderij en schil de bleekselderij aan de bolle kant.
  2. Snijd de bleekselderij in schijfjes van ongeveer 1 cm. Snijd de bloemkool in 4 stukken, liefst met het loof eraan.
  3. Blancheer de bloemkool tot beetgaar in water met 1 el zout en giet af.
  4. Neem een steelpan, doe er 1 el olijfolie in en voeg de schijfjes bleekselderij en de andere groente toe. Laat de groente op zacht vuur garen en maak op smaak met peper en zout.
  5. Verwarm de oven voor op 180°C.
  6. Maak van 6 el olijfolie en 1 el currypoeder een mengseltje en leg de bloemkool in een ingevette ovenschaal.
  7. Druppel het olijfoliemengsel over de bloemkool en zet deze in de oven totdat deze begint te kleuren.
  8. Neem de geweekte cashewnoten, doe deze in de blender en voeg de gistvlokken, currypoeder, fijngehakt teentje knoflook en de helft van het hete water toe.
  9. Mix het geheel op hoge snelheid tot een crème en voeg eventueel nog wat van het hete water toe indien nodig. Maak de cashewcurrysaus op smaak met peper en zout.
  10. Serveer de geroosterde bloemkool met de diverse groenten en cashewcurrysaus en garneer eventueel met fijngehakte bladpeterselie.