Benodigdheden
- Koksmes
- Plank
- Oven
- Ovenschaal
- Blender (highspeed)
- Dunschiller
- Maatbeker
- Eetlepel
- Grote kookpan
- Steelpan
Ingrediënten
- 4 stengels bleekselderij
- 1 hele biologische bloemkool
- gesneden groente die je over hebt van het oefenen
- 4 takjes peterselie, fijngehakt
- 300 gram geweekte cashewnoten (200 gram droog)
- 1 el gistvlokken
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 tl Thai red currypoeder van Jonnie Boer
- Olijfolie
- 130 ml heet water
- Zout
- Peper naar keuze
Bijzonderheden:
– Weektijd cashewnoten 6-12 uur
– 200 gram noten wordt 300 gram geweekte noten.
Bereidingswijze:
- Was de bloemkool en de bleekselderij en schil de bleekselderij aan de bolle kant.
- Snijd de bleekselderij in schijfjes van ongeveer 1 cm. Snijd de bloemkool in 4 stukken, liefst met het loof eraan.
- Blancheer de bloemkool tot beetgaar in water met 1 el zout en giet af.
- Neem een steelpan, doe er 1 el olijfolie in en voeg de schijfjes bleekselderij en de andere groente toe. Laat de groente op zacht vuur garen en maak op smaak met peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Maak van 6 el olijfolie en 1 el currypoeder een mengseltje en leg de bloemkool in een ingevette ovenschaal.
- Druppel het olijfoliemengsel over de bloemkool en zet deze in de oven totdat deze begint te kleuren.
- Neem de geweekte cashewnoten, doe deze in de blender en voeg de gistvlokken, currypoeder, fijngehakt teentje knoflook en de helft van het hete water toe.
- Mix het geheel op hoge snelheid tot een crème en voeg eventueel nog wat van het hete water toe indien nodig. Maak de cashewcurrysaus op smaak met peper en zout.
- Serveer de geroosterde bloemkool met de diverse groenten en cashewcurrysaus en garneer eventueel met fijngehakte bladpeterselie.