Benodigdheden
- Oven
- Ovenschaal
- Aluminiumfolie
- Schilmesje
- Steelpan
- meloenbolletjeslepel
- Spiraalsnijder of juliënnesnijder
Ingrediënten voor 1 brood
- 1 doosje lupine
- 1 doosje linzen in kruidige tomatensaus
- 1 verse dikke rode biet
- 2 verse dikke witte bieten
- (eventueel gele biet, chioggia biet of rode biet)
- Sushiazijn
- Olijfolie
- 1 citroen, sap en rasp
- Franse mosterd
- Peper
- Zou
Bereidingswijze
- Open de doosjes door de bovenkant eraf te scheuren. Zet de oven aan op 185°C.
- Was de witte bieten en verwijder vuil.
- Neem aluminiumfolie, leg de bieten 1 voor 1 in een stukje folie en voeg er wat olijfolie. Peper en zout aan toe.
- Vouw de folie dicht en leg ze met de dichtgevouwen kant boven, in een ovenschaal, gaar ze in de oven.
- Controleer de gaarheid, snijd met een schilmesje door de folie heen, het mesje moet er gemakkelijk inglijden.
- Schil de rode biet en maak met een spiraalsnijder spiralen.
- Maak een dressing van 50 ml olijfolie en 50ml sushiazijn. Maak naar eigen inzicht op smaak met wat citroensap en mosterd. Maak de spiralen hiermee aan, bewaar wat dressing voor de lupinebonen.
- Verwarm de linzen in een steelpannetje en maak deze op smaak met zout en een beetje rasp van citroen.
- Hol de witte bieten uit met een meloenbolletjeslepel, let op laat een rand staan.
- Strooi een beetje zout en peper in de uitgeholde biet en vul met de warme linzen.
- Maak de lupinebonen aan met de rest van de dressing.
- Leg een biet op een bord en leg de spiralen om de biet heen, strooi rijkelijk de lupinebonen eromheen.
Dit lauwwarme gerecht is een eiwitrijke en zeer smakelijke lunch of avondeten.
Twee manieren dit gerecht op een bordje te leggen.