Tahin kan vrij makkelijk zelf gemaakt worden.

Benodigdheden

  • Foodprocessor
  • Koekenpan
  • Spatel
  • Schone glazen pot

Ingrediënten

  • 200 gr wit of zwart sesamzaad
  • 4-6 el olijfolie of neutrale olie
  • ½ tl zout

Bereidingswijze

  1. Zet de koekenpan op het vuur en verwarm deze. Voeg de sesamzaden toe en beweeg de pan zodat de zaden gelijkmatig kunnen roosteren.
  2. Werk snel en kort om te voorkomen dat de zaden verbranden.
  3. Zodra de zaden lichtjes goudbruin zijn en een nootachtige geur afgeven, haal je ze direct van het vuur en doe je ze in de foodprocessor.
  4. Gebruik de pulseknop van de foodprocessor om de zaden fijn te malen. Dit helpt bij het creëren van de gewenste consistentie.

  5. Giet geleidelijk de olie door de vulopening van de foodprocessor terwijl deze blijft draaien. Dit zorgt ervoor dat de tahin smeuïg en romig wordt.
  6. Stop af en toe om met een spatel het mengsel naar beneden te duwen, zodat alles goed gemengd wordt.

  7. Voeg het zout toe en laat de machine nog even draaien. Met deze instructies maak je een heerlijk verse tahin.
  8. Vergeet niet om de tahin in een schone pot te bewaren en in de koelkast te zetten. Zet hem voor gebruik op tijd uit de koeling en roer hem regelmatig even goed door.