Een midzomers gerecht van verschillende soorten tomaten.

Benodigdheden

  • Plank
  • Mes
  • Maatbeker
  • Plasticfolie

Ingrediënten

De marinade

  • 60 ml limoensap
  • 60 ml sinaasappelsap
  • 60 ml olijfolie
  • 40 ml sushiazijn (of basispickel)
  • 1 zoete witte ui, in halve dunne ringen
  • 2 el kappertjes
  • 3 takjes basilicum, blaadjes in reepjes gesneden

Ingrediënten voor 4 personen

Zoek de mooiste tomaten die je kunt vinden, liefst biologisch:

  • 2 vleestomaten, in dunne schijven
  • 2 gele tomaten in dunne schijven
  • 2 groene tomaten in dunne schijven
  • 2 stuks lente-ui
  • 1 sinaasappel, uitgesneden
  • Plantaardige fetakaas
  • Optioneel:
  • Microgreens
  • Evt. bloemetjes, zee-banaantjes en zeekraal
  • Het beste zuurdesembrood dat je kunt vinden.

Bereidingswijze

Een echte bereiding kan hier niet omschreven worden.

  1. Neem 4 borden en leg de tomaten volgens voorbeeld of naar eigen inzicht op het bord.
  2. Lepel de dressing er ruim overheen zodat de smaakmakers ook mooi verdeeld kunnen worden.
  3. Garneer rijkelijk met de uitgesneden sinaasappelpartjes en eventueel de zee-banaantjes en zeekraal.
  4. Laat het geheel afgedekt een half uur marineren.
  5. Garneer daarna met bloemblaadjes en verse kruiden.
  6. Scheur stukken van het zuurdesembrood om in de dressing te dopen.