Een midzomers gerecht van verschillende soorten tomaten.
Benodigdheden
- Plank
- Mes
- Maatbeker
- Plasticfolie
Ingrediënten
De marinade
- 60 ml limoensap
- 60 ml sinaasappelsap
- 60 ml olijfolie
- 40 ml sushiazijn (of basispickel)
- 1 zoete witte ui, in halve dunne ringen
- 2 el kappertjes
- 3 takjes basilicum, blaadjes in reepjes gesneden
Ingrediënten voor 4 personen
Zoek de mooiste tomaten die je kunt vinden, liefst biologisch:
- 2 vleestomaten, in dunne schijven
- 2 gele tomaten in dunne schijven
- 2 groene tomaten in dunne schijven
- 2 stuks lente-ui
- 1 sinaasappel, uitgesneden
- Plantaardige fetakaas
- Optioneel:
- Microgreens
- Evt. bloemetjes, zee-banaantjes en zeekraal
- Het beste zuurdesembrood dat je kunt vinden.
Bereidingswijze
Een echte bereiding kan hier niet omschreven worden.
- Neem 4 borden en leg de tomaten volgens voorbeeld of naar eigen inzicht op het bord.
- Lepel de dressing er ruim overheen zodat de smaakmakers ook mooi verdeeld kunnen worden.
- Garneer rijkelijk met de uitgesneden sinaasappelpartjes en eventueel de zee-banaantjes en zeekraal.
- Laat het geheel afgedekt een half uur marineren.
- Garneer daarna met bloemblaadjes en verse kruiden.
- Scheur stukken van het zuurdesembrood om in de dressing te dopen.