Dit recept is heel lekker bij BBQ’s maar ook heerlijk als lunchgerecht, het is een favoriet van YUBA.
Benodigdheden
- Kookpan
- Zeef
- schuimspaan
- Plank
- Mes
- Evt. mandoline
Ingrediënten 4 personen
- 4 grote of 8 kleine vastkokende aardappelen
- 150 gr vegan mayonaise
- 100 gr vegan zure room
- 2-3 augurken, zoetzuur in kleine blokjes
- 2 sjalotten, fijngehakt
- 2 el kappertjes, fijngehakt
- 1 kleine zure appel, in kleine blokjes
- 2 el appelcider azijn
- 2 tl gedroogde of verse oregano
- Zeezout uit de molen
- Zwarte peper uit de molen
- Verse bieslook naar smaak
- Verse dille naar smaak
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen, snijd ze in brunoise.
- Dit kan ook eventueel met behulp van de mandoline, maak er dan eerst schijven mee, en snijd deze daarna in brunoise.
- Zet een kookpan met water op het vuur, breng op smaak met zout en kook in porties de blokjes beetgaar, schep ze uit het kokende water en laat ze uitlekken in een zeef.
- Maak een dressing met de andere ingrediënten en proef of deze naar jouw smaak is, voeg toe wat volgens jou ontbreekt.
- Meng de aardappelblokjes met de dressing en laat deze minstens 2 uur intrekken, liefst een hele nacht.
- Proef daarna nog een keer of de salade goed op smaak is.
Gegrilde paprika
Benodigdheden
- Grillpan of brander
- Koekenpan
- Plastic zak
Ingrediënten 4 personen
- 2 rode puntpaprika’s in ringen
- 2 gele paprika’s in blokjes
- 2 rode uien in ringen
- 1 teentje knoflook, geperst
- Lichte olijfolie
- Cajunkruiden
Bereidingswijze
- Snijd de paprika’s in de lengte in 4 stukken, leg ze op de werkbank en druppel er olijfolie overheen, werk met je handen zodat dit goed verdeeld is.
- Zet de grillpan op hoog vuur, rooster de paprika’s op de schil en stop ze, wanneer ze nog heet zijn, in de plastic zak zo kunnen deze goed nagaren.
- Wanneer je een brander gebruikt, brand de schil dan tot hij blakert, laat de paprika daarna nagaren in een plastic zak.
- Maak halve ringen van de rode uien, pers het teentje knoflook met de knoflookpers.
- Giet wat olijfolie in de koekenpan en doe er meteen de uien in, laat ze kort garen, voeg de knoflook toe en laat op laag vuur garen, voeg naar smaak cajunkruiden toe.
- Meng het uienmengsel onder de paprika’s.
- Wanneer het geheel is afgekoeld serveer je de gegrilde groenten samen met de aardappelsalade, strooi er nog wat verse kruiden over indien gewenst.