Dit is een groter recept voor 7-10 personen, perfect voor bij een BBQ. Maak dit recept ook gerust voor 2-4 personen neem dan 1-2 aubergines en de kleinste verpakking vegan kipreepjes.
Maak dezelfde hoeveelheid muntsaus en bewaar eventueel voor een andere salade. De baharatolie kan ook bewaard worden dus maak gerust deze hoeveelheid en bak daar ook eens andere groenten in.
Benodigdheden
- Plank
- mes
- Kwastje
- Maatbeker
- Slawasser
- Koekenpan of BBQ
- Koekenpan
- Diverse bakjes
- Vershoudbak
Ingrediënten
- 7 aubergines, in schijfjes of lange ovalen, neem verschillende soorten indien voorhanden
- 2-3 kroppen ijsbergsla, afhankelijk van de grootte
- 200ml veganaise
- 200ml sojayoghurt
- 4-6 takjes munt, blaadjes eraf gerist
- Ongeveer 600 gram vegan kipreepjes
- peper uit de molen
- zout uit de molen
Baharatolie:
- 250 ml lichte olijfolie
- 2 tl baharatkruiden (Jonnie Boer)
Bereidingswijze
- Maak eerst de baharatolie.
- Maak hiervoor van de olijfolie en de baharatkruiden een mengsel laat dit een half uurtje staan.
- Bereid ondertussen de groenten voor.
Optioneel: brand de auberginesvelletjes met een torch, laat ze afkoelen. Laat het velletje erom dat geeft extra smaak.
Snijd ze nu in gewenste stukken, ronde schijven bij de grote, ovale stukken bij de kleine aubergines. Je snijdt hierbij de aubergines door in de lengte. - Als je daarmee klaar bent neem dan een kwastje en wrijf je auberginesvlees in met de baharatolie, bak ze in een koekenpan gaar en voeg nog wat olijfolie toe, indien nodig. Dit gedeelte kan ook op de BBQ of in een oven.
- Laat de aubergines afkoelen.
- Bak in de andere koekenpan de vegan kipreepjes, kruid deze met peper en zout. Laat ze tot lauw afkoelen.
- Maak reepjes van de ijsbergsla en meng de sojayoghurt en de veganaise door elkaar. Maak deze saus op smaak met fijngehakte muntblaadjes en peper en zout, je kunt ook nog wat olijfolie door de saus mengen.
- Neem diepe borden en verdeel de sla.
- Leg de vegan kipreepjes erop en verdeel wat muntsaus eroverheen, leg nu de lauwe aubergineschijven erop en doe er nog wat muntsaus overheen.
- Draai nog wat zout uit de molen over het geheel.
De onderdelen van de salade kun je makkelijk 2 dagen bewaren, houd dan wel de sla apart om verwelken van de blaadjes te voorkomen.
Tip! bewaar gewassen sla in een vershoudbak in de koeling.
Leg een stuk vochtig keukenpapier op de bodem van deze bak en daarop de sla. Tot 4 dagen kan de sla zo bewaard worden.