Benodigdheden

  • Highspeedblender of soortgelijk
  • Maatbeker

Ingrediënten

  • 200 g cashewnoten
  • Water om te weken
  • 20 g lijnzaad
  • 25 g cacaopoeder
  • 150 g johannesbroodsiroop of donkere agavesiroop
  • 750 ml water
  • 2 pitloze dadels
  • Snufje zout
  • Chocoladepoeder of cacaopoeder

Bereidingswijze

  1. Week de cashewnoten minstens 6-8 uur of gedurende een nacht.
  2. Spoel na het weken de noten goed af, laat ze even uitlekken. Doe de noten in de blender, voeg de andere ingrediënten toe met het water, mix op de hoogste snelheid totdat er een romige cashewnotenchocomelk is ontstaan.
  3. Nu hoeft deze niet gezeefd te worden, proef wel even of de melk goed op smaak is, voeg anders nog een zoetmaker toe.
  4. Bewaar deze chocolademelk in een fles met dop zodat hij voor gebruik geschud kan worden.
  5. Drink deze drank koud, strooi nog wat cacaopoeder op de melk.

De chocomelk is maximaal 3 dagen houdbaar.