Benodigdheden 

  • Maatbeker
  • Soeppan
  • Staafmixer
  • Plank
  • Mes
  • Dunschiller
  • Microplane rasp
  • Zeef

Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 1 courgette
  • 1 ronde courgette (kan ook een andere zijn bij Yuba kwam deze uit de moestuin)
  • 1 rode peper
  • 1 groene peper
  • 1 limoen, sap en rasp
  • 1 sjalot
  • 1 dikke ui
  • Handje cherrytomaten
  • 5 cm biologische gember
  • 2 l groentebouillon, verwarmd
  • 25 g plantaardige boter
  • 200 ml plantaardige room

Bereidingswijze

  1. Snijd de courgettes en de pompoen in gelijke stukken.
  2. Maak ringen van de ui, stukjes van de gember en haal de zaadjes uit de pepers. Omdat je een soep maakt hoef je niet op je snijtechniek te letten, wel op gelijkheid van grootte in verband met de garing.
  3. Doe het klontje boter in de soeppan en zet deze op het vuur.
  4. Fruit de ui, voeg de peper en de gember toe en meng.
  5. Gaar deze kort en voeg de tomaatjes toe.
    Voeg nu alles behalve de limoen rasp en sap toe, voeg de warme bouillon toe, breng aan de kook en zet daarna op klein vuur, doe het deksel op de pan.
  6. Wanneer de groenten zacht zijn zeef je de soep boven de maatbeker.
  7. Mix de groenten met de staafmixer tot een puree en voeg de bouillon met mate toe, maak de soep zo dik als jij het lekker vindt. Zeef deze soep nog een keer.
  8. Voeg nu het sap van de limoen toe en de room.
    Mix nog een keer goed door en schenk de soep in borden of kommen. Strooi er wat limoenrasp overheen.