Deze kimchi wordt iets anders gemaakt, lees het goed door.

Benodigdheden 

  • Weckpot met klemdeksel van 1,8 – 2 liter
  • Plastic boterhamzakjes
  • Grote kom
  • Grote zeef
  • Foodprocessor of de kom van de staafmixer

Ingrediënten

  • 1 grote rode kool
  • 1 grote winterwortel
  • 1 kleine courgette
  • 4 el zout

Pasta

  • 4 el gember
  • 2 el shoyu
  • 1 el miso, donker of licht
  • 40 ml azijn (kokosazijn of rijstazijn)
  • 4 tenen knoflook

Bereidingswijze

  1. Maak de pasta. Laat deze rusten.
  2. Snijd de rode kool ragfijn, eventueel met behulp van een mandoline en meng met het zout, kneed totdat er vocht vrijkomt, laat dit 2 uur afgedekt in een kom, eventueel verzwaard, met een zwaar voorwerp, staan.

  3. Snijd dunne plakken van de wortel.
  4. Maak 2 cm dikke schijven van de courgette en snijd deze doormidden of in 4 stukken.
  5. Giet, na de 2 uur, het zoutwater van de kool maar spoel de kool nu niet af. Het zoutwater mag weg.
  6. Meng de andere groenten eronder en voeg de pasta toe, meng goed, liefst met de hand.
  7. Doe het geheel in de weckpot, druk het heel goed aan, vul de zakjes met water en verzwaar het geheel zodat het vocht dat vrijkomt binnen 24 uur het geheel kan afsluiten, voeg evt. een weinig water* toe mocht het geheel niet onder staan.

    *Je hebt de kool niet afgespoeld dus het toevoegen van een weinig water is nu niet verstorend voor het proces.

  8. Beide kimchi’s moet 3-12 maanden rijpen in de koeling, kijk af en toe of er geen wildgroei ontstaat, een bezinksel op de bodem is normaal.

Voor beide methoden geldt dat de wachttijd na het pekelen aanzienlijk korter wordt wanneer de groenten gevacumeerd worden