Wanneer 1 van de kimchi-recepten gecombineerd wordt met een mousseline van kruimige aardappel en olijfolie krijg je een verrassend geheel dat restaurantwaardig is.
Benodigdheden
- Kookpan
- Pureeknijper
- Schilmesje
- Houten lepel
- Portioneerringen
- Pannetje om erwtjes te blancheren
- Warme borden
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kg kruimige aardappel
- zout
- 50-75 ml olijfolie
- 100 ml plantaardige room
- nootmuskaat
- peper
- zout,
- 100 g zuurkool
- 100 g kimchi
- 100 g diepvrieserwtjes, kort geblancheerd
Extra, wat er goed bij smaakt
- Paddenstoelen naar keuze, in dit geval witte champignons
- 3 el olijfolie
- 2 el shoyu of een andere niet zoete sojasaus
- 4 el cornflakes zonder suiker
Bereidingswijze
- Ontdoe de aardappelen van onregelmatigheden maar laat de schil eromheen. Maak rondom de aardappel een snede in de schil van de aardappel.
- Kook de aardappelen in water met zout gaar. Start met koud water. Afhankelijk van de soort duurt de kooktijd ongeveer 20 minuten.
- Giet de aardappelen af, zet ze even terug op het vuur om ze droog te stomen.
- Zet na 1-2 minuten het vuur uit, schud ze even om en laat ze 5 minuten uitdampen.
- Ontdoe de aardappelen van hun schil, dit gaat makkelijk door de snede in de schil.
- Verdeel de aardappelen indien nodig in stukken en haal ze meteen door de pureeknijper. Verwarm ondertussen de room in magnetron of pannetje.
- Voeg de olijfolie toe en meng goed met een houten lepel, voeg daarna de warme room toe en meng goed.
- Is de mousseline te weinig smeuïg, voeg dan nog wat room of olijfolie toe. Dit is afhankelijk van de aardappel die je gebruikt, de ene soort neemt meer vocht op dan de andere.
- Verwarm de zuurkool en meng onder de mousseline.
- Maak op smaak met nootmuskaat, peper en evt. zout. Houd de mousseline warm.
- Zet ondertussen de portioneerringen op warme borden, verdeel de mousseline geheel of gedeeltelijk in 4 porties.
- Verdeel de erwtjes eroverheen. Verdeel daarna naar smaak wat van de kimchi. Verwijder de ringen.
- De paddenstoelen kunnen erbij gegeten worden door deze op hoog vuur te bakken met de overige ingrediënten. Vlak voordat je gaat eten meng je de cornflakes eronder.