Benodigdheden 

  • Maatbeker
  • Weegschaal
  • Grillpan
  • Mes
  • Snijplank
  • Microplane
  • Kommen

Ingrediënten

  • 200 g spelt
  • Water om in te weken
  • 1 zure appel
  • 2 courgettes
  • 2 sinaasappels
  • 1 el chiazaad
  • 1 el hennepzaad
  • 1 el zonnebloempitten
  • 1 el gistvlokken
  • Olijfolie
  • Sushiazijn
  • 1 citroen, rasp en sap
  • Verse kruidenmix van o.a. munt, dille, koriander en platte peterselie

Bereidingswijze

  1. Zet de spelt ongeveer 12 uur in de week en kook hem daarna in een uur gaar. Laat uitdampen en afkoelen.
  2. Maak van de courgette lange repen op de mandoline of met de hand, grill ze met wat olijfolie,  peper en zout en laat ze afkoelen.
  3. Maak spiralen van appel met de spiralizer, heb je die niet snijd dan juliënne met de hand, zie module 1.
  4. Snijd de sinaasappels uit. (techniek zie module 9 uitsnijden pomelo).


  5. Maak een dressing van de sushiazijn en de olijfolie in de verhouding 50:50 dus bijv. 100 ml sushiazijn en 100 ml olijfolie.
  6. De rest van de dressing kan makkelijk in de koeling bewaard worden.
  7. Breng de appelspiralen op smaak met de dressing, de rasp en het sap van de citroen.
  8. Meng de spelt met de appelspiralen, de zaden en de gistvlokken.
  9. Neem borden en verdeel de courgetterepen over de borden, verdeel de spelt, uitgesneden sinaasappelen en garneer met kruiden en eventueel bloemetjes.