Benodigdheden
- Maatbeker
- Weegschaal
- Grillpan
- Mes
- Snijplank
- Microplane
- Kommen
Ingrediënten
- 200 g spelt
- Water om in te weken
- 1 zure appel
- 2 courgettes
- 2 sinaasappels
- 1 el chiazaad
- 1 el hennepzaad
- 1 el zonnebloempitten
- 1 el gistvlokken
- Olijfolie
- Sushiazijn
- 1 citroen, rasp en sap
- Verse kruidenmix van o.a. munt, dille, koriander en platte peterselie
Bereidingswijze
- Zet de spelt ongeveer 12 uur in de week en kook hem daarna in een uur gaar. Laat uitdampen en afkoelen.
- Maak van de courgette lange repen op de mandoline of met de hand, grill ze met wat olijfolie, peper en zout en laat ze afkoelen.
- Maak spiralen van appel met de spiralizer, heb je die niet snijd dan juliënne met de hand, zie module 1.
- Snijd de sinaasappels uit. (techniek zie module 9 uitsnijden pomelo).
- Maak een dressing van de sushiazijn en de olijfolie in de verhouding 50:50 dus bijv. 100 ml sushiazijn en 100 ml olijfolie.
- De rest van de dressing kan makkelijk in de koeling bewaard worden.
- Breng de appelspiralen op smaak met de dressing, de rasp en het sap van de citroen.
- Meng de spelt met de appelspiralen, de zaden en de gistvlokken.
- Neem borden en verdeel de courgetterepen over de borden, verdeel de spelt, uitgesneden sinaasappelen en garneer met kruiden en eventueel bloemetjes.