Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Kookpan
  • Weegschaal
  • Maatlepels
  • Oven
  • Ovenschaal
  • Dunschiller
  • Plank
  • Schilmes

Ingrediënten 2 bowls

  • 100 g quinoa
  • 2 limoenbladen of rasp van 1 limoen
  • 200 g bloemkoolroosjes
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 2 grote zoete aardappels
  • 1 doosje gemengde paddenstoelen
  • 2 el shoyu
  • 1 el gembersiroop
  • 8 verse kastanjes, optioneel
  • 1 hand geroosterde cashewnoten
  • 2 el gistvlokken
  • Zeezout
  • Peper
  • Olijfolie

Bereidingswijze

  1. Kook de quinoa samen met de limoenbladeren en 1 eetlepel zeezout gaar totdat ze openstaan. Giet af en gooi de bladeren weg.
  2. Heb je geen limoenbladeren kook de quinoa gaar zonder de limoenrasp, voeg deze pas toe wanneer de bowl wordt gemaakt. Giet af.
  3. Grill de gemengde paddenstoelen in hun geheel met de shoyu en de gembersiroop, liefst in een grillpan.



  4. Zet de oven aan op 180°C. Schil de zoete aardappels, maak er schijven van en wrijf ze in met olijfolie. Leg ze in een ovenschaal en strooi er peper en zout overheen, gaar ze in de oven.
  5. Blancheer de bloemkoolroosjes beetgaar, giet ze af en voeg 4 eetlepels olijfolie toe. Voeg de paprikapoeder en de gistvlokken toe. Meng dit. Bak de bloemkoolroosjes kort in een koekenpan met wat olijfolie en breng op smaak met zout.
  6. Dit is optioneel, afhankelijk van het seizoen, pof de kastanjes in een droge pan met deksel, wanneer ze beginnen te ploppen zijn ze goed, zet de pan uit en laat ze afkoelen.
    Haal de schil eraf.
  7. Wanneer alles gegaard en klaar is maak dan twee bowls met deze heerlijke ingrediënten, verdeel de cashewnoten over de 2 bowls. Hak de kastanjes grof en strooi eroverheen.