Benodigdheden
- Foodprocessor
- Spatel
Ingrediënten deeg
- 150 g cashewnoten
- 100 g gemengde ongezouten noten en/of zaden
- 160 g dadels zonder pit
- ½ tl zout
- 25 ml heet water
Dit recept hebben we met veel plezier uitgebreid getest, iedere keer opnieuw! Het is een heerlijk recept, geniet ervan.
Bereidingswijze
- Maal de noten voor de bodem in de foodprocessor, voeg de dadels toe en pulse tot het een kruimelige massa is.
- Zet de machine nu continu aan en voeg het hete water toe. De massa wordt nu een plakkerige bal.
- Doe deze massa in een ingevette vorm en gebruik een natte eetlepel om de massa te verdelen, zet de bodem kort in de vriezer.
Vulling
Ingrediënten
- 200 g uitgesneden citrusvruchten
- 20 g citroensap
- 200 g geweekte cashewnoten
- 70 g agavesiroop
- 70 g gesmolten kokosolie
- beleg:
- 2 wilde perziken
- 2 handjes bevroren frambozenkaviaar
- rasp van 1 limoen
- kan ook ander fruit zijn denk aan peer of banaan
Bereidingswijze
- Mix de ingrediënten behalve de kokosolie in de blender op hoge snelheid.
- Giet de gesmolten kokosolie geleidelijk door de opening terwijl de blender draait.
- De vulling wordt ongeveer zo dik als yoghurt.
- Giet de vulling op de bodem en zet deze terug in de vriezer, laat goed aanvriezen.
- Snijd hele dunne plakjes van de wilde perzik, dit kan met een mandoline maar ook met een scherp mes. rasp de limoen.
- Doe 2 handjes bevroren frambozen in een ziplockzakje, sluit het, tik zachtjes met de achterkant van een mes of een deegroller zodat de segmentjes van de framboos loslaten, leg tot gebruik terug in de vriezer.
- Beleg de bodem met vulling zoals het voorbeeld.