Benodigdheden
- Kookpan
- Koekenpan
- Spatel
- Plank
- Koksmes
- Scherp schilmes
Ingrediënten
- 1 ananas
- Rietsuikersiroop van 400 gr rietsuiker en
600 gr water - 2 steranijs
- 25 g plantaardige boter
- Zwarte peper
- Zout
Bereidingswijze ananassen
- Begin met het verwijderen van de wortelaanzet en de kruin van de ananas.
- Vervolgens schil je de ananas en snijd je de ananas in schijven van ongeveer 2 cm dik. Je zou van de schillen tepache kunnen maken, zie module 6.
- Gaar de schijven in de suikersiroop met steranijs.
- Wanneer de ananas gaar is, haal je deze uit de siroop en verwijder je de kern met een schilmesje.
- Verhit een koekenpan op het vuur en smelt de boter. Zodra de boter begint te bruisen, leg je de ananasschijven in de pan.
- Bestrooi de schijven met zwarte peper en zout en laat ze karamelliseren.
Ananasroomijs voor ongeveer 1,5 liter ijs
Benodigdheden
- Blender of staafmixer
- Blikopener
- Maatbeker
- Kommen
- Weegschaal
- Maatbeker
- Siliconen spatel
- Ijsmachine of een platte bak voor in de vriezer
Ingrediënten
- 1 blikje ananas van 400 gr
Of 1 ananas en 4 el rietsuiker - 150 ml kokosmelk
- 450 ml plantaardige room volvet
- 1 borrelglaasje Malibu (optioneel)
- 1 tl vanille-extract
Bereidingswijze
- Zet de ijsmachine aan.
- Pureer de ananasblokjes met de staafmixer of blender tot een glad mengsel. Voeg nu optioneel de Malibu toe en blender nog een keer.
- Voeg de kokosmelk, suiker en vanille-extract toe, blender dit samen met de ananasmassa. Doe de inhoud van de blender in een kom.
- Klop de room tot yoghurtdikte en schep dit onder de ananasmassa.
- Giet nu het mengsel in de ijsmachine en volg de instructies op van deze machine.
Je kunt van deze massa ook een parfait maken, beleg daarvoor een bakvorm met bakpapier, vul met de massa en bevries dit. Dek daarna af met plastic.