9.8 Bloedsinaasappel crème van silken tofu

Ingrediënten

  • 250 g bloedsinaasappelsap
  • 1 doosje silken tofu
  • 2 g johannesbroodpitmeel
  • 150 g suiker
  • 20 g pectine
  • 150 g kokosolie
  • Geraspte schil van 1 bloedsinaasappel

Bereidingswijze

  1. Het volgende is zeer belangrijk, pectine is een echte klontjesvormer en op deze manier heb je daar minder last van.
  2. Meng de suiker en de pectine, voeg dit samen toe aan het sap, meng dit goed en breng aan de kook, laat op laag vuur 1 minuut doorkoken.
  3. Meng het johannesbroodpitmeel met een paar eetlepels koud water tot een papje en voeg dit toe aan het sapmengsel. Meng goed.
  4. Heb je toch klontjes, zeef het geheel dan even, het resultaat kan wat dunner worden hierdoor.
  5. Wanneer het geheel tot lauw is afgekoeld voeg je de kokosolie toe en mengt dit goed, schep de silken tofu eronder en meng tot en smeuïg geheel.
  6. Gebruik een staafmixer als de tofu niet goed mengt. Zeef het geheel eventueel wanneer er nog wat onregelmatigheden inzitten.
  7. Meng daarna de geraspte schil eronder, doe je dit vooraf dan zeef je deze eruit. Doe alles in een spuitzak en leg in de koeling.
  8. Geniet van een kletskop met deze overheerlijke crème, zie recept van de kletskoppen in deze module.