Ingrediënten
- 250 g bloedsinaasappelsap
- 1 doosje silken tofu
- 2 g johannesbroodpitmeel
- 150 g suiker
- 20 g pectine
- 150 g kokosolie
- Geraspte schil van 1 bloedsinaasappel
Bereidingswijze
- Het volgende is zeer belangrijk, pectine is een echte klontjesvormer en op deze manier heb je daar minder last van.
- Meng de suiker en de pectine, voeg dit samen toe aan het sap, meng dit goed en breng aan de kook, laat op laag vuur 1 minuut doorkoken.
- Meng het johannesbroodpitmeel met een paar eetlepels koud water tot een papje en voeg dit toe aan het sapmengsel. Meng goed.
- Heb je toch klontjes, zeef het geheel dan even, het resultaat kan wat dunner worden hierdoor.
- Wanneer het geheel tot lauw is afgekoeld voeg je de kokosolie toe en mengt dit goed, schep de silken tofu eronder en meng tot en smeuïg geheel.
- Gebruik een staafmixer als de tofu niet goed mengt. Zeef het geheel eventueel wanneer er nog wat onregelmatigheden inzitten.
- Meng daarna de geraspte schil eronder, doe je dit vooraf dan zeef je deze eruit. Doe alles in een spuitzak en leg in de koeling.
- Geniet van een kletskop met deze overheerlijke crème, zie recept van de kletskoppen in deze module.